Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di cipolle
-
150
g di guanciale di maiale a listarelle (1 cm)
lub 150 g di pancetta di maiale, a cubetti - 350 g di spaghetti
- 3 uova
- 1 tuorlo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min.
Penne all'arrabbiata
20 min.
Farfalle ai quattro formaggi
25 min.
Spaghetti alla carbonara
30min
Bucatini all'amatriciana
45 min.
Spaghetti al tonno
40 min.
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min
Mezze maniche affumicate
25 min.
Spaghetti con sugo sfizioso
20 min.