![Penne in crema di Parmigiano e zafferano Penne in crema di Parmigiano e zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82806FEE-5975-43AA-9E6F-9260AD40420C/Derivates/2CF22EEC-FDA1-45AF-9F03-EAAFBAC4E118.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 320 g di pasta tipo penne (11 minuti di cottura)
- 120 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 90 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Spaghetti alla carbonara
30min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Pasta integrale con toma Piemontese filante
30min
Rigatoni affumicati
25min
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 Min
Casarecce risottate al limone
30min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Pasta risottata al pomodoro
40min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30min