Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 320 g di pasta tipo penne (11 minuti di cottura)
- 120 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 90 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 min
Casarecce risottate al limone
30 Min
Pasta risottata al pomodoro
40 Min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 Min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Farfalle ai quattro formaggi
25 min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min