![Paccheri zucca e salsiccia Paccheri zucca e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0377a5a1-420d-4ea1-b62b-3c129a711bab/Derivates/93413430-89f3-43bf-a195-991c50874ee8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia fresca senza pelle
- 30 g di vino bianco secco
- 300 g di polpa di zucca a tocchetti (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 150 g di Taleggio a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2477 kJ / 592 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e piselli
35min
Lasagne di zucca
1 Std.
Pappardelle invernali zucca e funghi
45min
Tagliolini alla zucca
1 Std. 20 Min
Paccheri zucca e gamberoni
50 Min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35min
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Risotto zucca, pancetta e piselli
50 Min
Pasta e patate con provola
1 Std.
Pasta patate e provola
55 Min