![Penne risottate al pesto di melanzane Penne risottate al pesto di melanzane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7F370BC-E3F6-411A-AE09-6950B256D957/Derivates/7062617d-139b-42c5-8821-f36ad826608b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pinoli sgusciati
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaino di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 200 g di melanzane a cubetti (3 cm)
- 100 g di pomodori maturi a spicchi
- 1 spicchio di aglio
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 350 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 Min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10p
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Penne risottate con verdure
35 Min
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40p
Fusilli e melanzane
25 Min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 min