Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pinoli sgusciati
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 2 cucchiaino di sale
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 200 g di melanzane a cubetti (3 cm)
- 100 g di pomodori maturi a spicchi
- 1 spicchio di aglio
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 350 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli e melanzane
25min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55 Min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Penne risottate con verdure
35 Min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 Min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 Min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min