Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di carota a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di vino bianco secco
- 200 g di piselli freschi o surgelati
- 320 g di pasta corta a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2705 kJ / 646.5 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 306.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie e salsiccia
2h 55min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40min
Tubettoni piselli e funghi
40min
Sugo classico
55min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Polpette al sugo
50min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35min
Ragù bianco
1h 20min
Pasta al ragù
1h 30min
Paccheri zucca e salsiccia
30min
Ragù di salsiccia
1h 15 min