![Pasta con ragù bianco e piselli Pasta con ragù bianco e piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8829c5e2-8856-448c-a5c8-410c7f675423/Derivates/d88ee404-8e1e-4730-afc5-4e4f6fa71695.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di carota a pezzi
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita mista (manzo e maiale)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 60 g di vino bianco secco
- 200 g di piselli freschi o surgelati
- 320 g di pasta corta a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2705 kJ / 646.5 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 306.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 min
Pasta al ragù
1h 30min
Tubettoni piselli e funghi
40 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Vermicelli aglio e olio
25 Min
Ragù di salsiccia
1h 15 min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40 min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35 min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 Min
Pasta e ceci (TM6)
40 min