Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 5 g di olio extravergine di oliva
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 8 carciofi interi
- 80 g di vino bianco
- 20 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 134 kJ / 32 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Melanzane trifolate
40 min
Carciofi alla romana
50min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Zucchine alla menta
30 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Contorno di carciofi alla menta
1h 10min
Carciofi stufati
30 Min
Cime di rapa stufate
55 λεπτ.
Carciofi alla maremmana
40 min
Peperoni ripieni alla feta
55 λεπτ.