![Carciofi all'aceto light Carciofi all'aceto light](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03c81e9f-aa94-46f0-8295-a256d83da12d/Derivates/b179241a-80f3-43ac-8498-e20421db4c7c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 5 g di olio extravergine di oliva
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 8 carciofi interi
- 80 g di vino bianco
- 20 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 134 kJ / 32 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi romani gratinati
45min
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40min
Cardi gratinati
40min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Carciofi alla romana
50min
Carciofi ripieni
50min
Contorno di carciofi alla menta
1ч. 10 мин.
Salmone e carciofi al Varoma
55min
Carciofi trifolati
30min
Carciofi alla maremmana
40min
Carciofi stufati
30min
Zucchine alla menta
30min