Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di asparagi verdi a rondelle (1 cm)
- 100 g di gamberetti freschi sgusciati
- 3 pizzichi di sale
- 3 uova
- 4 - 6 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) tostate
- 4 - 6 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 27.31 g
- Węglowodany
- 50.08 g
- Tłuszcz
- 24.53 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uovo nuvola con cavolfiori
50min
Insalata di polpo e zucchine
1 Std.
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 min
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30 Min
Pollo al limone con asparagi verdi
35 min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Involtini di tacchino con verdure e salsa al sedano
45min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 Min
Spiedini di polpo e patate
1 godz. 30 min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35 min
Insalata di calamari al limone
35 min