Wersje kompatybilne
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 melanzana media a cubetti
- 1 zucchina a cubetti
- ½ peperone rosso a cubetti
- ½ peperone giallo a cubetti
- 2 di pomodori, tipo San Marzano privati dei semi, a cubetti e lasciati scolare dall'acqua
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di capperi sotto sale dissalati
- 500 g di pasta sfoglia pronta
- 10 g di pecorino grattugiato
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1sa 20 dk
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Scarpaccia
1sa
Involtini di melanzane al prosciutto
1sa
Brisèe ratatouille
1sa 30 dk
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1sa 20 dk
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1sa
Torta salata con melanzane e pomodoro
1sa
Strudel di verdure
2 Std.
Pizzette di melanzane
40 Min