Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi

Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi

4.5 105 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 melanzana media a cubetti
  • 1 zucchina a cubetti
  • ½ peperone rosso a cubetti
  • ½ peperone giallo a cubetti
  • 2 di pomodori, tipo San Marzano privati dei semi, a cubetti e lasciati scolare dall'acqua
  • 2 mazzetti di basilico fresco le foglie lavate e asciugate
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 20 g di capperi sotto sale dissalati
  • 500 g di pasta sfoglia pronta
  • 10 g di pecorino grattugiato
  • 20 g di pangrattato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 380 kcal / 1590 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 18.1 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...