Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cozze al vapore
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Crema di zucchine
- 1 scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 480 g di zucchine a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucca al profumo di cannella
40 min
Vellutata di zucca e scampi
2h
Filetti di cernia su crema di zucca e porri fritti
50 min
Crema di piselli
45 min
Burger di seppie
25min
Crema di zucca e calamaretti
35 Min
Crema di zucchine con filetti di sogliola
40 min
Vellutata di zucca e patate con merluzzo all'arancia
1 Std. 50 Min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1 godz.
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45 min
Vellutata di spinaci e crema al Gorgonzola
35 Min
Calamari su crema di piselli e pomodori
50 min