Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)

Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)

4.6 109 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • getrocknete Aprikosen, entsteint
    40 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • Rapsöl
    25 g
  • rote Currypaste
    ½ TL
  • Rindfleisch möglichst vom Wagyurind, z.B. Schulter, in Würfeln (2 cm)
    500 g
  • Kokosmilch
    700 g
  • Rinderfond oder -brühe
    200 g
  • Fischsauce
    50 g
  • Zucker
    10 g
  • Limettensaft
    30 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    3
  • Sternanis
    2
  • Kurkuma, gemahlen
    ¼ TL
  • Zimtstange (2 cm)
    ¼
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Süßkartoffeln in Würfeln (1 cm)
    400 g
  • Bulgur
    50 g
  • Koriander (opcjonalnie) abgezupft
    3 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 633 kcal / 2650 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...