Urządzenia i Akcesoria
Garnelen Xacuti
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portion
Składniki
Xacuti-Paste
-
Kokosraspeln120 g
-
Korianderkörner2 TL
-
Chiliflocken, getrocknet2 TL
-
Pfefferkörner, schwarz1 TL
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
Fenchelsamen1 TL
-
Zimtstange in Stücken1
-
Nelken4
-
Sternanis2
-
Mohn1 TL
-
Wasser90 g
-
Knoblauchzehen4
Fertigstellung
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Pflanzenöl25 g
-
Paprika edelsüß1 ¼ TL
-
Wasser350 g
-
Garnelen, roh, geschält300 - 400 g
-
Muskat, gerieben½ TL
-
Tamarinden-Paste selbst gemacht (siehe Tipp)3 TL
-
Koriander frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren5 Stängel
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
1686 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50 min
Jungli Laal Maas
5 godz.
Thai-Lachs-Päckchen
45 min
Garnelen Bhuna
30 min
Kerala Fisch Curry
30 min
Thai-Fisch-Frikadellen
1 godz. 10 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 godz. 10 min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Chicken Akhni
1 godz. 30 min
Beef Madras
1 godz. 30 min