Urządzenia i Akcesoria
Garnelen Xacuti
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portion
Składniki
Xacuti-Paste
-
Kokosraspeln120 g
-
Korianderkörner2 TL
-
Chiliflocken, getrocknet2 TL
-
Pfefferkörner, schwarz1 TL
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
Fenchelsamen1 TL
-
Zimtstange in Stücken1
-
Nelken4
-
Sternanis2
-
Mohn1 TL
-
Wasser90 g
-
Knoblauchzehen4
Fertigstellung
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Pflanzenöl25 g
-
Paprika edelsüß1 ¼ TL
-
Wasser350 g
-
Garnelen, roh, geschält300 - 400 g
-
Muskat, gerieben½ TL
-
Tamarinden-Paste selbst gemacht (siehe Tipp)3 TL
-
Koriander frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren5 Stängel
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
1686 kJ /
403 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 min
Meeresfrüchte Korma
40 min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 min
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Chicken-Mushroom Balti
50 min
Kashmiri Reis
30 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Massaman Curry mit Rindfleisch
40 min