Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Orange, unbehandelt, 3 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 15 g Balsamico, hell
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zimt
- 80 g Cheddar, in Stücken (z.B. von Old Cathedral)
- 100 g Quark, 20% Fett
- 200 g körniger Frischkäse
- 2 Eier
- 1 Prise Muskat
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Paprika rosenscharf
- 500 g Wasser
- 300 g Fenchelknollen
- 1 Frühlingszwiebel
- 80 g Granatapfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Macadamia-Parmesan-Forelle mit Rote-Bete-Salat
40 Min
Gurkenkaltschale
15 min
Käsesoufflés mit Salat
55 Min
Kürbis-Pastinaken-Salat
25 min
Lauwarmer Rote-Bete-Salat mit Halloumi
1 Std.
Thailändische Forellen-Päckchen
35 Min
Lasagne von Kohlrabi und Lachsforelle
1h 10min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 min
Rhabarber- Golatschen mit Ziegenkäse
2h
Lachs-Garnelen-Spieße auf Rote Bete und Möhrenpüree
50 Min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 Min