Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 50 g Oliven, schwarz, entsteint
- 75 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 1 Dose Artischockenherzen, (425 g), abgetropft, geviertelt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 EL Olivenöl
- 150 g Weißwein
- 4 Saiblingsfilet, mit Haut (à 175 g), quer halbiert
- 10 Prisen Salz
- 7 Prisen Pfeffer
- 50 g Mehl
- 6 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1675 kJ / 400 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Spargel-Papaya-Cocktail
35 min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1 Std.
Gratinierte Dorade mit Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Kalbsleber venezianisch
40 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 Std.