Saibling mit Artischocken

Saibling mit Artischocken

4.2 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Oliven, grün, entsteint
    50 g
  • Oliven, schwarz, entsteint
    50 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    75 g
  • Artischockenherzen (425 g), abgetropft, geviertelt
    1 Dose
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    4 EL
  • Weißwein
    150 g
  • Saiblingsfilet mit Haut (à 175 g), quer halbiert
    4
  • Salz
    10 Prisen
  • Pfeffer
    7 Prisen
  • Mehl
    50 g
  • Basilikum abgezupft
    6 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 400 kcal / 1675 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...