Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca

Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca

4.0 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 20 g imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g orzechów nerkowca niesolonych
  • 80 - 100 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • 160 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
  • 110 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g ryżu brązowego długoziarnistego
  • 500 g wody
  • 100 g mleka kokosowego
  • ½ pęczka kolendry, świeżej tylko liście (ok. 5 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9 g
Kalorie 1955 kJ / 466 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 62.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...