Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
20 g imbiru, świeżego korzenia obranego, pokrojonego na kawałki
-
50 g orzechów nerkowca niesolonych
-
80 - 100 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
160 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g żółtej papryki pokrojonej na kawałki
-
110 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g ryżu brązowego długoziarnistego
-
500 g wody
-
100 g mleka kokosowego
-
½ pęczka kolendry, świeżej tylko liście (ok. 5 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
1955 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
62.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
40 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min