Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles azyme (opcjonalnie)
- 100 g d'amandes décortiquées
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 180 g de chocolat noir 70% de cacao
- 160 g de miel
- 60 g d'eau
- 45 g de sirop de glucose
- 45 g de sucre en poudre
- 50 g de blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 330 kJ / 79 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Glace à la vanille
12u.
Bûche chocolat, orange et gingembre
13 Std. 20 Min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24h 30min
Sphère comme une orange sanguine
18h
Parfait chocolat et thé fleuri
3 godz. 55 min
Mystère au chocolat
8h 30min
Nougats noirs
3u.
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
2 Std. 35 Min
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Amandes au cacao et au café
30 Min
Barres chocolat-caramel
1 Std. 30 Min