Amandine à la cerise

Amandine à la cerise

4.1 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La pâte sablée
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 125 g de sucre en poudre
  • 125 g de beurre doux et un peu pour les moules
  • 1 œuf
  • 200 g de confiture de cerises
La garniture
  • 100 g d'amandes en poudre
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 4 gouttes d'extrait naturel d'amande
  • 20 g de sucre glace maison (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 681 kcal / 2858 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 86 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...