Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La crème aux cerises amarena
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de mascarpone
- 240 g de cerises amarena, au sirop (et 20 g de sirop)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25min
Crème pâtissière
15 Min
Croissants aux pommes
16 godz. 40 min
Eclairs aux fruits rouges
12h
Eclairs framboises-pistaches
24h
Oranais
1 godz. 30 min
Eclairs vanille-noix de coco
24h
Dacquoise aux framboises
2h
Couronne fruitée
6h
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4sa
Meringue italienne
30 Min