Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La crème aux cerises amarena
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de mascarpone
- 240 g de cerises amarena, au sirop (et 20 g de sirop)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Opéra
24 godz.
Choux vanillés
1h 20 min
Dacquoise aux framboises
2h
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Choux façon tiramisu
1u. 50min
Eclairs comme un Paris-Brest
1 Std. 40 Min
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15h
Bavarois cerise-pistache
6 Std. 30 Min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Meringue italienne
30 min
Paris-brest en bouchée
2h 35min