Mille-feuille pistache-framboise

Mille-feuille pistache-framboise

3.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre doux préalablement congelé à plat et en morceaux
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • 1 pincée de sel fin
La crème pâtissière
  • 500 g de lait
  • 50 g de fécule de maïs
  • 3 œufs
  • 10 g de vanille en poudre
  • 80 - 100 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'arôme naturel de pistache
  • 1 pointe de couteau de colorant alimentaire vert en poudre
Le montage
  • 12 framboises fraîches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 324 kcal / 1356 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 30.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...