Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue (la veille)
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La glace à l'amande (la veille)
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 300 g de lait
La glace à l'amande (le jour même)
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre roux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
La glace à la griotte
- 40 g de sucre en poudre
- 250 g de griottes surgelées
- 1 blanc d'œuf
La finition
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 150 g de mascarpone, très froid
- 1 trait d'extrait naturel d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1738 kJ / 416 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26h 30min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Sucre glace
5min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45 min
Mousse surprise
14h
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Macarons au citron
12h
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30min
Meringue italienne
30min