Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- l'eau, pour la plaque de four
- beurre doux, pour les ramequins
- 600 g de patate douce, détaillée en dés
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de paprika en poudre
- 3 pincées de piment de Cayenne en poudre
- ½ c. à café de fenouil en poudre
- ½ c. à café d'aneth déshydraté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 320 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
Alternatywne przepisy
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30min
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Flans de poireau
35 Min
Roulé de potiron
1h 30min
Petits flans de carotte
12h
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20 min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15 min
Roulé d'épinards au chèvre frais
1h 30min
Petits flans aux brocolis et noisettes
45min
Purée butternut-noisettes
50min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min