Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- l'eau, pour la plaque de four
- beurre doux, pour les ramequins
- 600 g de patate douce, détaillée en dés
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de paprika en poudre
- 3 pincées de piment de Cayenne en poudre
- ½ c. à café de fenouil en poudre
- ½ c. à café d'aneth déshydraté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 320 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
Alternatywne przepisy
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1 Std.
Flans de poireau
35min
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Flans de petits pois
1 Std.
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15min
Petits flans aux asperges
55min
Petits flans de carotte
12u.
Petit flan au brocoli WW (ex- Weight Watchers®)
45min
Terrine de potimarron aux noisettes
4 Std. 30 Min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Mousses de betterave en deux façons
15 Min