Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de poireaux, coupés en tronçons (3 cm env.)
- 20 g de beurre doux
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de curry en poudre
- 2 œufs
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1405 kJ / 339 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Chou-fleur en soufflé
55 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Petit flan au roquefort et brocoli
40min
Flan d'aubergine
1 godz.
Terrine épinard-brocoli
4 Std. 45 Min
Petits flans de carotte à l'estragon
1h 50min
Fleurs de courgette et de carotte
40min
Petits flans aux brocolis et noisettes
45min
Flan d'épinard
45min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1 godz.
Croquettes de chou-fleur au parmesan
55 min