Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'amandes émondées, non salées
La farce duxelles
- 20 g de beurre
- 30 g d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes
- 700 g de champignons de Paris frais, brossés et nettoyés (pieds et chapeaux séparés)
- 1 gousse d'ail
- 1 œuf
- 10 g de persil frais, équeuté
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 893 kJ / 216 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères aux champignons de Paris
1 godz. 30 min
Carré feuilleté aux champignons
1 godz. 45 min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1 godz. 30 min
Champignons farcis
45 min
Oignons farcis au jambon
1h
Chou farci au haddock
1h
Pommes de terre farcies et gratinées à la moutarde
1h 15 min
Filets de merlan en papillote de poireau
45 min
Pintade au chou
1h 10 min
Petits choux aux escargots
1 godz. 20 min
Tarte fine aux sardines
45 min
Chou farci à la sauce tomate
1 godz. 45 min