Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de gruyère, coupé en morceaux
- 300 g de chair de potiron, détaillée en cubes (1 cm)
- 150 g de lait demi-écrémé
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 5 œufs, jaunes et blancs séparés
- 15 g de farine de blé
- 10 g de beurre doux, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104 kJ / 265 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake épinard-ricotta
55min
Gratin de carotte aux épices et au parmesan
1h 5 min
Chou-fleur en soufflé
55min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Petits flans de carotte
12h
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 godz. 20 min
Gratin de courge
1 godz.
Terrine épinard-brocoli
4h 45min
Muffins courgette, cottage cheese et noisettes
40min
Flan de butternut au citron
50min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min