Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au roquefort
- 100 g de roquefort
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La mousse de foie de volaille aux pistaches
- 80 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 100 g de mousse de foie
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le montage
- 16 figues sèches, ou fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 224 kJ / 54 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2 Std.
Ballotine comme un macaron
25 Min
Verrines "toutes vertes"
30 Min
Quenelles de chèvre sur purée de carottes
20min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15min
Minigratins à la grecque
20min
Verrines estivales
12u.
Barquettes d'endive aux miettes de crabe
20min
Verrine de chèvre, fruits secs et tomates séchées
2h 15min
Terrine de légumes et mozzarella
2 Std.
Bavarois d'asperge
15 Min
Aubergines à la bonifacienne
2 Std.