Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 citrons jaunes non traités
- 90 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, coupé en dés
- 3 œufs
- 2 oranges, coupées en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 311 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blancs-mangers au miel et aux agrumes
6 godz. 30 min
Crémeux citron et framboises
2 godz. 30 min
Poires duchesse
12h 25min
Sabayon au cidre
15 min
Gratin de raisin en sabayon
20 min
Gelée au citron de Syracuse
3 godz. 25 min
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45 min
Pannacotta pamplemousse-coco
3 godz. 25 min
Sabayon aux raisins
15 min
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12h
Gratin aux fruits rouges
20 min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2 godz. 50 min