Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'amandes émondées
- 70 g d'abricots secs dénoyautés
- 70 g de raisins secs
- 40 g de beurre mou
- 70 g de miel
- 500 g d'eau
- 4 poires, bien mûres (150 g chacune environ)
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 811 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pommes cuites à la cannelle
35min
Crème anglaise à l'orange
1h
Pommes cuites à la confiture
45min
Pommes farcies aux fruits secs
1h
Cakes miel, gingembre et mandarine
55min
Douillon aux poires
1h 15min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3hod. 15min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1hod. 30min
Clémentine farcie au crabe
20 min
Papillote de fruits
30min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3j 10 menit