Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'amandes émondées
- 70 g d'abricots secs dénoyautés
- 70 g de raisins secs
- 40 g de beurre mou
- 70 g de miel
- 500 g d'eau
- 4 poires, bien mûres (150 g chacune environ)
- 30 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 811 kJ / 193 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat
1 Std. 20 Min
Poires au vin rouge
3 godz. 20 min
Ananas en papillote
1 Std.
Douillon aux poires
1h 15min
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 godz. 45 min
Râble de lapin aux abricots et à la vanille
45 Min
Soufflé glacé à la pêche
4 godz. 40 min
Sucré salé de porc aux figues
13 Std.
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3h
Novembre - Crumble de poire au vin rouge et compote de pommes
55min
Crumble aux fruits rouges
1h 15min