Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pruneaux dénoyautés
- 600 g de foie gras de canard cru, déveiné
- 100 g de café froid
- 2 c. à soupe de whisky
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- 600 g d'eau
- l'eau froide
- glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.1 kJ / 475.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50 Std.
Fontainebleaux salés aux œufs de saumon
15 Min
Gaspacho de tomate aux cerises noires
1h 5min
Gravlax de canard aux agrumes
12h 30min
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 Std.
Sauce à la cerise
35 Min
Sphère chocolat-mandarine
12 Std.
Soupe d'abricot au romarin et à l'huile d'olive
1 Std. 15 Min
Foie gras farci aux figues
24 Std.
Foie gras au piment d'Espelette
72 godz.
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Crème brûlée aux pralines roses
3 Std. 15 Min