Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pruneaux dénoyautés
- 600 g de foie gras de canard cru, déveiné
- 100 g de café froid
- 2 c. à soupe de whisky
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre blanc moulu
- 600 g d'eau
- l'eau froide
- glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.1 kJ / 475.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras farci aux figues
24 godz.
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Glace au vinaigre balsamique, magret de canard fumé et tuile aux noisettes
3 Std.
Glace à la citronnelle, tuile au wasabi et saumon fumé
5h 35min
Marinade tequila-orange (pour poitrine de porc)
12h
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13u. 15min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13 godz. 30 min
Figues farcies
20min
Opéra de foie gras
24 godz.
Madeleines au bleu d'Auvergne
30 min
Foie gras de canard
72h
Foie gras aux figues et à l'armagnac
13 godz. 30 min