Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
- 55 g migdałów, w płatkach
- 220 g mąki kukurydzianej
- 110 g mieszanki mąk bezglutenowych, uniwersalnej
- 1 ½ łyżeczki suchych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki gumy guar
- 3 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- 320 g wody
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia kopystki
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 633.8 kJ / 151.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 dk
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2hod. 30min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Mazurek bezglutenowy
2h 15min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 dk
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2小时 45 分钟
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min