
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i skropienia ciasta
- 55 g migdałów, w płatkach
- 220 g mąki kukurydzianej
- 110 g mieszanki mąk bezglutenowych uniwersalnej
- 1 ½ łyżeczki suchych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki gumy guar
- 3 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
- 320 g wody
- oliwa z oliwek do natłuszczenia kopystki
-
1
gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
lub 1 płaska łyżeczka rozmarynu, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 151.5 kcal / 633.8 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min