Pasta à la Norma

Pasta à la Norma

4.0 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 700 g bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 100 g sera ricotta
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia bakłażanów
  • 800 g pomidorów śliwkowych dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
    500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 szczypta cukru
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do podania
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1500 g wody
  • 300 g makaronu, suchego, typu farfalle

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 313.8 kcal / 1312.8 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 1005.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...