Makaron à la Norma

Makaron à la Norma

4.1 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 600 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
    600 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 500 g bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 1500 g wody
  • 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
  • ½ opakowania sera ricotta (ok. 125 g), podzielonego na kawałki, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1075.9 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 2134.2 kJ / 510.1 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 80.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...