
Urządzenia i Akcesoria
Makaron à la Norma
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
600 g pomidorów, dojrzałych mięsistych, pokrojonych na kawałki
-
10 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
500 g bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
1500 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu farfalle
-
½ opakowania sera ricotta (ok. 125 g), podzielonego na kawałki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1075.9 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
2134.2 kJ /
510.1 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
80.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska