Pasta à la Norma
TM6 TM5

Pasta à la Norma

4.0 (44 oceny)

Składniki

  • 700 g bakłażanów, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 100 g sera ricotta
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do smażenia bakłażanów
  • 800 g pomidorów śliwkowych dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
    lub 500 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 szczypta cukru
  • 5 g bazylii, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do podania
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1500 g wody
  • 300 g makaronu, suchego, typu farfalle

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1312.8 kJ / 313.8 kcal
Białko
10.9 g
Węglowodany
50.4 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
6.7 g
Sód
1005.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy