
Urządzenia i Akcesoria
Pasta à la Norma
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
700 g bakłażanów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
2 ½ łyżeczki soli
-
100 g sera ricotta
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia bakłażanów
-
800 g pomidorów śliwkowych dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 szczypta cukru
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do podania
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1500 g wody
-
300 g makaronu, suchego, typu farfalle
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.8 kcal /
1312.8 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
1005.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Sos amatriciana
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Sos puttanesca
45 min