
Urządzenia i Akcesoria
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Libańskie chlebki z zatarem
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 czubata łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczkę ziaren pieprzu zielonego
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
-
¾ łyżeczki soli
-
60 g oliwy z oliwek
-
140 g wody
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
170 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
Sałatka z pęczaku
-
150 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
15 - 20 liści szałwii, świeżej
-
30 g masła
-
¾ łyżeczki soli
-
120 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
260 g wody
-
100 g awokado pokrojonego w 1 cm kostkę
-
60 g czarnych oliwek odsączonych z zalewy
-
2 łyżeczki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2581 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
36.2 g
Węglowodany
68.5 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska