Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried wild mushrooms (e.g. porcini, ceps)
- 300 g boiling water
- 120 g onions, quartered
- 60 g unsalted butter, diced
- 480 g tinned cannellini beans, drained (2 x 400 g tins)
- 400 g liquid vegetable stock (see tip)
- 2 fresh sage leaves
- ¾ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1097.2 kJ / 262.2 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 464.5 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Spring Vegetable Soup
35 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min