Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried fennel seeds
- 20 g oil
- 60 g onions, halved then sliced (5 mm)
- 400 g fennel bulb, sliced (2-3 cm), fronds reserved for garnishing
- 20 g sugar
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g tomato purée
- 100 g water, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste and for cooking pasta
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 dashes balsamic glaze
- 350 g dried pasta (e.g. penne)
- water
- fine sea salt
- 30 g pine nuts
- 125 g bocconcini, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 551 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Vegetarian Chilli
35min
Tuna Pasta
30min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55min
Spaghetti Carbonara
40min
Tempeh Bolognaise
30min
Neapolitan Sauce
1h
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min