![Pasta with Fennel and Tomato Sauce Pasta with Fennel and Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F9A8B3F-22E9-424D-A23A-05AD9C36A614/Derivates/98101f2c-dc01-4d27-9ade-baea70b5db34.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried fennel seeds
- 20 g oil
- 60 g onions, halved then sliced (5 mm)
- 400 g fennel bulb, sliced (2-3 cm), fronds reserved for garnishing
- 20 g sugar
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g tomato purée
- 100 g water, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste and for cooking pasta
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 2 dashes balsamic glaze
- 350 g dried pasta (e.g. penne)
- water
- fine sea salt
- 30 g pine nuts
- 125 g bocconcini, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 551 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Baby-friendly Mango Tofu Sesame Noodles
40 min
Prawn, Coriander and Lime Muffins
1 Std.
Chilli Tacos
30 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1 Std.
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15 min
Coconut Prawn Soup
45 Min
Tempeh Bolognaise
30 Min
Risotto with Broccoli Rabe
30 Min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 Std. 10 Min
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min