![Spring Vegetable Soup Spring Vegetable Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E97DC3A6-97AA-498F-A3B2-568974F9CCCA/Derivates/440943B5-8CEF-41B3-8930-4923D61C6C70.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fresh parsley
- 25 g unsalted butter, diced
- 125 g leeks, cut in pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 300 g courgettes, cut in pieces (3 cm)
- 150 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
- 900 g vegetable stock
- 250 g savoy cabbage, stalk removed and leaves finely sliced (5 mm)
- 150 g frozen green peas
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Creamy Courgette Soup
25 Min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Mushroom Broth
30min
Creamy Mushroom Soup
20 dk
Vegetable and Almond Soup
45 Min
Chicken and Vegetable Soup
1 godz. 30 min
Watercress and Oat Soup
35 Min
Versatile Chunky Soup
50 Min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min
Watercress Soup
25 Min