Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 4 Tbsp lime juice (approx. 2½ limes)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground turmeric
- 4 fresh salmon fillets, thick cut, boneless (approx. 150 g each)
Spice Paste
- 60 g desiccated coconut
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 g fresh coriander leaves
- 3 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 2 garlic cloves
- ½ tsp cumin seeds, toasted
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp ground turmeric
- 2 Tbsp vegetable oil
Rice
- 1200 g water
- 200 g basmati rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2097 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
Alternatywne przepisy
Kedgeree
45min
Steamed Salmon with Courgetti
35min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40min
Sautéed Shallots (350 g)
25min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1 Std. 5 Min
Thai Steamed Trout Parcels
35min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45min
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1 Std. 40 Min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Wild Salmon Fishcakes
30min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min