![Pad Thai Noodles with Prawns Pad Thai Noodles with Prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D8E26703-B7B6-470F-94F4-22ACEC2CA29C/Derivates/57AC56BB-F8B4-440E-B5AF-D9AD33FF708E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried rice noodles, flat, medium
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted peanuts, unsalted
- 3 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 6 sprigs fresh coriander, roots and stems cut in pieces, reserving leaves for garnishing
- 20 g olive oil
- 1 ½ Tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 Tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see tip)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 medium eggs
- 500 g water
- 350 g raw prawns, peeled, deveined
- 70 g fresh bean sprouts, for garnishing
- 10 fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 Tbsp crispy, fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1616.2 mg
Alternatywne przepisy
Green Curry Chicken
55 Min
Keralan Fish Curry
30min
Satay Turkey Skewers
45 Min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 Min
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Seafood Korma
40min
Seafood Korma
40min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25min
Seafood Laksa
25min
Shrimp Yakisoba
35 Min
Prawn Tacos
30min