Cream of Cauliflower and Coconut Soup

Cream of Cauliflower and Coconut Soup

4.3 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Soup
  • onions quartered
    100 g
  • garlic clove
    1
  • unsalted butter diced
    100 g
  • cauliflower florets (3-4 cm)
    750 g
  • liquid vegetable stock hot
    400 g
  • coconut milk
    400 g
  • double cream
    200 g
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
Garnish
  • butter
    50 g
  • cauliflower florets small (1-2 cm), blanched
    125 g
  • cumin seeds
    1 tsp
  • onion seeds
    1 tsp
  • flaked coconut toasted
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 577 kcal / 2381 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...