Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 225 g onions, quartered
- 480 g carrots, cut in pieces
- 35 g unsalted butter
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 700 g water
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Creamy Courgette Soup
25min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Carrot and Ginger Soup
5min
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Watercress Soup
25min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min