Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 225 g onions, quartered
- 480 g carrots, cut in pieces
- 35 g unsalted butter
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 700 g water
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Carrot and Coriander Soup
25min
Carrot and Ginger Soup
5 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 dk
Carrot and Coriander Soup
25min
Creamy Courgette Soup
25min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 dk
Curried Sweet Potato Soup
30 Min
Celeriac and Apple Soup
55 Min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min