Urządzenia i Akcesoria
Prawn Curry with Basmati Rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Rice
-
basmati rice300 g
-
water1300 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
unsalted butterolive oil25 g
Prawn Curry
-
olive oil40 g
-
onions quartered100 g
-
fresh green chilli medium spicy1
-
fresh coriander leaves plus extra for garnishing10 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
garlic cloves3
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
tomato purée70 g
-
coconut milk400 g
-
raw prawns, peeled800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1003 mg
Białko
45 g
Kalorie
2524 kJ /
603 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Keralan Fish Curry
30 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Butter Chicken
50 Min
Moroccan Chicken and Couscous
45 Min
Steamed Salmon Parcels
55 Min
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Prawn Bhuna
30 Min
Asian Steamed Side of Salmon
1 Std. 45 Min
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Prawn Curry
30 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min