
Urządzenia i Akcesoria
Prawn Curry with Basmati Rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Rice
-
water1300 g
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
olive oil25 g
-
basmati rice300 g
Prawn Curry
-
garlic cloves3
-
fresh green chilli medium spicy1
-
olive oil40 g
-
onions quartered100 g
-
fresh coriander leaves plus extra for garnishing10 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
tomato purée70 g
-
coconut milk400 g
-
medium raw prawns, peeled800 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
603 kcal /
2524 kJ
Białko
45 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1003 mg