Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breaded Celeriac
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 80 g stale white bread, torn in pieces
- 500 g water
- 800 g celeriac peeled, cut across the width in slices (1 cm)
- 4 Tbsp plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 medium eggs, beaten
- 20 g unsalted butter, for frying
Herby Yoghurt Sauce
- 20 g fresh mixed herbs (e.g. parsley, chives, dill)
- 300 g plain yoghurt
- 2 pinches fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- ¼ tsp curry powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324 kJ / 317 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2 Std.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Lentil Moussaka
2h 20min
Lentil Moussaka
3h 30min
Curried Squash Galette
1h 20min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Pea and Courgette Tarts
1 godz.
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 godz. 50 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 godz. 30 min