Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g unsalted butter, diced
- 200 g onions, quartered
- ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 1 Tbsp tomato purée
- 600 g waxy Charlotte potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 750 g butternut squash, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 1 lime, washed, pierced 2-3 times
- 1 fresh green chilli, whole, slit on one side
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 700 g water
- 4 tomatoes, quartered
- 150 g spinach
-
15
g dried sour cherries
lub 15 g dried barberries - Greek yoghurt, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
Alternatywne przepisy
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Hearty Soya Bean Soup
50 Min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Sweet Potato Curry
30min
Vegetable Stroganoff
30min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min