Wersje kompatybilne
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dried brown lentils (soaked for 30 minutes, then rinsed)
- 400 g water
- 150 g red onions, quartered
- 1 dried bay leaf
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 200 g fresh green beans, cut in pieces
- 200 g cauliflower florets, small
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 10 g sherry vinegar
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp za'atar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5.17 g
- Węglowodany
- 10.23 g
- Tłuszcz
- 10.42 g
- Błonnik
- 5.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1j
Courgette and Carrot Quinoa Salad
1 godz. 35 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Quinoa Broth
35 Min
Veggie 'Burritos'
20 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 menit
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 menit