Urządzenia i Akcesoria
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
dried brown lentils (soaked for 30 minutes, then rinsed)150 g
-
water400 g
-
red onions quartered150 g
-
dried bay leaf1
-
garlic clove1
-
fine sea salt1 tsp
-
fresh green beans cut in pieces200 g
-
cauliflower florets small200 g
-
fresh parsley leaves only10 sprigs
-
sherry vinegar10 g
-
extra virgin olive oil40 g
-
za'atar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5.17 g
Kalorie
653 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
10.42 g
Błonnik
5.19 g
Węglowodany
10.23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 мин.
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1ч.
Vegetable Stroganoff
30 мин.
Pearl Barley and White Bean Stew
1ч.
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13ч. 25 мин.
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1ч. 30 мин.
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 мин.
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 мин.
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1ч. 10 мин.
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 мин.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 мин.
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 мин.