Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 450 g celeriac, diced (2 cm)
- 900 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 200 g kale, large stalks removed, leaves chopped
- 1 garlic clove
- 30 g unsalted butter, diced
- 10 g olive oil
- 140 g onions, quartered
- 150 g Stilton, crumbled
- ¼ tsp ground black pepper
- 600 g puff pastry, ready-made (see tip)
- plain flour, for dusting
- 1 medium egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 503 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 831 mg
Alternatywne przepisy
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1hod. 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Polenta with Ratatouille
1hod. 20min
Lentil Moussaka
3h 30min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1hod.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35 min
Veggie Wellington
2hod.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min