Wersje kompatybilne
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu
- 680 g firm tofu, diced (3 cm)
- 1 garlic clove
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 5 - 10 g fresh parsley (1 small bunch), cut in pieces
- 10 g olive oil
- 10 g balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato and Aubergine Sauce
- 40 g olive oil
- 600 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
-
600
g ripe tomatoes, quartered
lub tinned chopped tomatoes - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
Finalisation
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 4 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min