Wersje kompatybilne
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu
- 680 g firm tofu, diced (3 cm)
- 1 garlic clove
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 5 - 10 g fresh parsley (1 small bunch), cut in pieces
- 10 g olive oil
- 10 g balsamic vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato and Aubergine Sauce
- 40 g olive oil
- 600 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
-
600
g ripe tomatoes, quartered
lub tinned chopped tomatoes - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
Finalisation
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for frying
- 4 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1228 kJ / 294 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1u.
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1u.
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1u.
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min
Chickpea Pancakes
20 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min