Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Edamame Beans
- 100 g edamame beans, shelled
- 1 ½ Tbsp toasted sesame oil
- 3 Tbsp soy sauce
- 1 garlic clove
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 1 lime, juice only
- 1 tsp honey
Rice and Vegetables
- 1000 g water
- 100 g quinoa
- ½ tsp fine sea salt
- 450 g butternut squash, diced (1 cm)
- 100 g pak choi, cut in lengths (2 cm wide)
- oil, for frying
- 10 cherry tomatoes, halved
- 1 avocado, sliced
- 2 spring onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 226 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
Alternatywne przepisy
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Kale Pesto Pasta Salad
50 Min
Sweet and Savoury Amaranth Salad with Cumin Roasted Veg, Pomegranate and Hazelnut
1 Std.
Chickpea Pancakes
20 Min
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min