Wersje kompatybilne
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
-
40
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 30 g hazelnuts (see tip)
- 40 g fresh parsley leaves
- 100 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Risotto
- 175 g kale, thick stems removed, cut in pieces (see tip)
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter, diced
- 10 g olive oil
- 300 g pearl barley (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1000 g water, hot
- 30 g lemon juice
- 1 lemon, finely grated zest only
- 40 g blanched hazelnuts, roughly chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3149 kJ / 756 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1172 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Lentil Moussaka
3h 30 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h