Wersje kompatybilne
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
-
40
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 30 g hazelnuts (see tip)
- 40 g fresh parsley leaves
- 100 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Risotto
- 175 g kale, thick stems removed, cut in pieces (see tip)
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 20 g unsalted butter, diced
- 10 g olive oil
- 300 g pearl barley (see tip)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1000 g water, hot
- 30 g lemon juice
- 1 lemon, finely grated zest only
- 40 g blanched hazelnuts, roughly chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3149 kJ / 756 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 1172 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Kale Pesto Pasta Salad
50min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min