Urządzenia i Akcesoria
Zupa miso
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
30 g wodorostów kombu pokrojonych na kawałki
-
10 g płatów wodorostów wakame, suszonych pokrojonych na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
60 - 80 g pasty miso białej (shiromiso)
-
200 g tofu, miękkiego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
411 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Pasta zhong
15 Min
Sałatka z wodorostów wakame z grzybami mun i sezamem
45 Min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 Std. 5 Min
Wegetariańskie chop suey
1 Std. 5 Min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Nasi goreng wegetariański
45 Min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 Std.
Azjatyckie spring rolls
1 Std. 20 Min
Zupa Pho
1 Std. 20 Min
Zupa miso z warzywami
30 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min