Zupa miso
TM6 TM5

Zupa miso

4.4 (65 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 30 g wodorostów kombu, pokrojonych na kawałki
  • 10 g płatów wodorostów wakame, suszonych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 60 - 80 g pasty miso, białej (shiromiso)
  • 200 g tofu, miękkiego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
411 kJ / 98 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
6.4 g
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy