Zupa miso

Zupa miso

4.3 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 30 g wodorostów kombu pokrojonych na kawałki
  • 10 g płatów wodorostów wakame, suszonych pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 60 - 80 g pasty miso białej (shiromiso)
  • 200 g tofu, miękkiego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 98 kcal / 411 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...