Brioches des Rois au praliné

Brioches des Rois au praliné

3.7 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
16 parts

Składniki

  • 110 g de lait et un peu pour la dorure
  • 1 sachet de levure boulangère sèche (traditionnelle. 8 g env.)
  • 550 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 2 œufs
  • 110 g de sucre roux
  • 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 110 g de beurre doux pommade et coupé en morceaux
  • 1 c. à café sel fin
  • 6 rochers au chocolat, type Rocher Suchard® coupés en trois
  • 100 g de sucre perlé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5.6 g
Kalorie 1336.7 kJ / 316.8 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 45.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...