Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de lait, et un peu pour la dorure
- 1 sachet de levure boulangère sèche (traditionnelle. 8 g env.)
- 550 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 2 œufs
- 110 g de sucre roux
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 110 g de beurre doux, pommade et coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel fin
- 6 rochers au chocolat, type Rocher Suchard®, coupés en trois
- 100 g de sucre perlé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1336.7 kJ / 316.8 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 45.1 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Nougats noirs
3h
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Galette briochée aux pralines roses
7hod. 25min
Brioches fourrées au praliné
2 godz. 45 min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min
Pompes à l'huile
3h
Navettes
2h
Galette bressane
13h
Galette briochée aux pépites de chocolat
4óra 50p
Brioche parisienne
24u.
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 godz. 25 min
Gâteau de Savoie
55 min