Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g d'eau
La crème au chocolat
- 330 g de lait entier
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940 kJ / 224 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au chocolat
3h 25 min
Crème brûlée au chocolat
3ωρ. 15 λεπτ.
Crème caramel
3 Std.
Crème dessert à la vanille
3j 40 menit
Petits pots de crème au chocolat épicé
1h 25min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème dessert aux deux saveurs
1 godz. 15 min
Crème renversée au café
2 godz.
Petits pots de crème au chocolat
40min
Œufs au lait
50min
Crème renversée au caramel
4 godz. 50 min
Flan pâtissier
4h 25min