Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le glaçage chocolat
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 85 g d'eau
- 110 g de sucre en poudre
- 65 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de cacao en poudre non sucré
Le sorbet mandarine
- 450 g de mandarines, congelées en quartiers
- 70 g de sucre glace maison
-
1
c. à soupe de liqueur à l'orange, type Cointreau
lub 1 c. à soupe de Grand Marnier®
La crème glacée au chocolat
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 2 c. à café de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1891 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forêt-noire
2hod. 30min
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Bûche tout chocolat
7h 20 phút
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12hod.
Minibûche cerise amarena
40min
Bûche glacée exotique
3hod. 30min
Petits chocolats à la liqueur
3h 10min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2hod. 30min
Bûche aux épices façon tatin
1h 15min