Bûche glacée chocolat mandarine

Bûche glacée chocolat mandarine

3.3 57 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
6 parts

Składniki

Le glaçage chocolat
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • d'eau
    85 g
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    65 g
  • de cacao en poudre non sucré
    40 g
Le sorbet mandarine
  • de mandarines congelées en quartiers
    450 g
  • de sucre glace maison
    70 g
  • de liqueur à l'orange, type Cointreau
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de Grand Marnier®
La crème glacée au chocolat
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de mascarpone
    250 g
  • de cacao en poudre
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 450 kcal / 1891 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...