Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le glaçage chocolat
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 85 g d'eau
- 110 g de sucre en poudre
- 65 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de cacao en poudre non sucré
Le sorbet mandarine
- 450 g de mandarines, congelées en quartiers
- 70 g de sucre glace maison
-
1
c. à soupe de liqueur à l'orange, type Cointreau
lub 1 c. à soupe de Grand Marnier®
La crème glacée au chocolat
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 2 c. à café de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1891 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche glacée
8 Std.
Tarte meringuée au citron
1h 10min
Bûche glacée abricot-framboise
1h 20 min
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Bûche glacée multifruits
3h 30min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Semifrio pêche-abricot
3 Std. 35 Min
Bûche glacée exotique
3h 30min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13h
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 godz. 15 min