Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide entière
- 400 g de lait entier
- 6 jaunes d'œufs
- 135 g de sucre en poudre
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2518 kJ / 603 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1 godz.
Crème au chocolat
3h 25 min
Crème brûlée
2h 40min
Mousse au chocolat
3h 20 min
Lasagne chocolat, crème vanille et framboises
3 Std.
Petits pots de crème au chocolat
40min
Tarte aux chocolats
2 godz. 20 min
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Crème anglaise
10 min
Coulant au chocolat cœur cerise
1 godz. 30 min
Charlotte au chocolat
6h 20 min
Mousse au chocolat magique
15 Min