Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide entière
- 400 g de lait entier
- 6 jaunes d'œufs
- 135 g de sucre en poudre
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2518 kJ / 603 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1 Std.
Gâteau au chocolat léger
3小时 15 分钟
Coulant au chocolat cœur cerise
1 Std. 30 Min
Moelleux miel-chocolat cœur fondant
25 min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1 Std.
Mousse au chocolat
3小时 20 分钟
Coupelles de chocolat
2h 45min
Galette tout chocolat
1h 35min
Croquant au chocolat
16h 20min
Charlotte chocolat-banane
24h
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3h 10min
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min